«Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο»

«Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο»

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο 18-19 Ιουλίου στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου στις 18 και 19 Ιουλίου 2024 στα πλαίσια του 7ου SFF.  Φέτος, που το σύγχρονο Μουσείο συμπληρώνει 10 χρόνια πολιτιστικής ζωής στο νησί, γιορτάζει με πλούσιες εκδηλώσεις και εκθέσεις και προσκαλεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης να γίνει μέρος των εορτασμών. Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» από το 1945 έως το 1981 λειτουργούσε ως εργοστάσιο επεξεργασίας της μικρόκαρπης σαντορινιάς τομάτας. Το 2014 μετατράπηκε σε σύγχρονο μουσείο τοπικής ιστορίας καθώς και σε πολιτιστικό κέντρο αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου, των κατοίκων και των παραδόσεών τους μέσα από μια λεπτομερή εκθεσιακή αφήγηση.

Με τίτλο «Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο», το εργαστήριο οπτικών παιχνιδιών προσκαλεί τους μικρούς σινεφίλ να ανακαλύψουν τη βασική διαδικασία δημιουργίας κίνησης των καρέ ζωγραφίζοντάς τα. Στο ατμοσφαιρικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα γνωρίσουν συσκευές κινούμενης εικόνας που προϋπήρχαν του κινηματογράφου και θα μάθουν πως ζωντανεύει μια εικόνα μέσα από το σχεδιασμό και την κατασκευή δικών τους οπτικών παιχνιδιών. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-10 ετών και θα διαρκέσει συνολικά 6 ώρες (3 ώρες την ημέρα). Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Παρακαλούμε, αν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε το παρακάτω έντυπο και να το αποστείλετε στην ηλ. διεύθυνση: [email protected] ή την ηλεκτρονική φόρμα, την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, μέχρι τις 2.07.24. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε email στην υπεύθυνη του εργαστηρίου, Αλκμήνη Νικοπούλου-Εξηντάρη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο 

«Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο»

18-19 Ιουλίου 2024

10:00 – 13:00 

Συμμετοχή Δωρεάν 

Χώρος

Αίθουσα Εκπαιδευτικών – Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”

Διεύθυνση: Βλυχάδα, Σαντορίνη 

Τηλέφωνο: 2286 085141

Επίσημη ιστοσελίδα: www.tomatomuseum.gr/